SEVEN CROWS – SECRETS OF NAVIGATION

Ik dacht eerst met een nieuwe groep te maken te hebben toen ik de naam ‘Seven Crows’ kon aflezen van het hoesje van de cd “Secrets Of Navigation”. Maar ‘Seven Crows’ is een soloproject van violist en producer Christopher Murphy uit Santa Monica nabij Los Angeles. Op deze plaat brengt hij acht geheel instrumentale nummers waarop hij allerlei ‘loops’ hanteert bij zijn vioolmuziek.

Bij ons roept hij hiermee herinneringen op aan de Amerikaanse indierockmuzikant Andrew Bird die de viool en daarbijhorende ‘loops’ ook heel vaak gebruikt in zijn muziek. De acht tracks op deze plaat zijn stuk voor stuk ‘soundscapes’ die zo op de soundtracks bij romantische films en televisieseries zouden kunnen belanden. Vooral de albumtiteltrack “Secrets Of Navigation” zou perfect passen bij sfeervolle beelden van uitgestrekte landschappen en overwaaiende wolkenvelden.

Ook Warren Ellis van de Australische instrumentale rockgroep ‘Dirty Three’ en van Nick Cave’s begeleidingsgroep ‘The Bad Seeds’ is zo’n virtuoze violist die dergelijke sfeernummers met zijn instrument kan creëren. Daar voegen we nu met veel plezier Christopher Murphy aka ‘Seven Crows’ met zijn elektrische viool aan toe, want het beluisteren van enkele tracks uit deze plaat zorgen voor heel sfeervolle momenten in onze huiskamer.

Daarbij denken we dan naast de albumtiteltrack voornamelijk aan de nummers “Returning”, “Nightsong”, “Two Swords” en albumafsluiter “Ancient Ways”. Als u op zoek mocht zijn naar muziek die u door de huiskamer kan laten weergalmen om zachtjes weg te smelten tijdens intieme momenten, dan kunnen we u het album “Secrets of Navigation” van ‘Seven Crows’ daarvoor warm aanbevelen.

(valsam)

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Teahouse Records

video